Bereken gemakkelijk je transitievergoeding bij ontslag

Recent ontslagen en nog geen transitievergoeding ontvangen? Bereken snel en gemakkelijk via onze website waar jij recht op hebt. Hulp nodig? Neem contact op met ons team van juridische experts om de maximale transitievergoeding te berekenen én te claimen.

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen

Bereken direct je transitievergoeding

 • Voer een getal tussen 1 en 999 in.
 • Voer een getal tussen 1 en 9999 in.

Uw aanvraag en gegevens zijn beveiligd

Geen risico's! No cure, no pay
Ervaren team van professionals
Binnen 24 uur reactie!

Ervaringen van onze klanten

Hoe werkt het?

 • 1
  Aanvraag

  We verwerken alle benodigde gegevens en nemen contact met u op om uw claim te verwerken. Wij nemen uw privacy en aanvraag uiterst serieus.

 • 2
  Claimen

  Een van de professionals van Claim Works B.V. neemt contact op met uw oud-werkgever om uw transitievergoeding te claimen. Wij kunnen zelfs procederen indien nodig.

 • 3
  Transitievergoeding ontvangen

  U ontvangt uw transitievergoeding minus onze succes-fee zodra we de totale claim hebben ontvangen. Op die manier hoeft u geen factuur te betalen voor onze dienstverlening, u ontvangt juist geld!

Werknemers hebben vaak recht op een

transitievergoeding bij ontslag

Op No Cure No Pay basis helpen wij de maximale transitievergoeding te claimen bij jouw ex-werkgever. Bereken direct via de website jouw potentiële transitievergoeding!

Veelgestelde vragen

1. Wat is een transitievergoeding?

Bij ontslag krijgt u een financiële vergoeding van uw werkgever. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat het initiatief om het dienstverband te beëindigen of niet voort te zetten bij uw werkgever ligt. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke werknemers.

2. Wanneer heb ik recht op een transitievergoeding?

U heeft recht op transitievergoeding als uw werkgever u heeft ontslagen. U heeft ook recht op een transitievergoeding als uw werkgever uw tijdelijke arbeidsovereenkomst niet heeft verlengd. Dit is ook van toepassing bij uitzend- en/of detacheringsovereenkomsten.

3. Hoe hoog is een transitievergoeding?

De hoogte van de transitievergoeding als u wordt ontslagen hangt af van uw maandsalaris en de duur van het dienstverband. De vergoeding is per 1 januari 2020 maximaal € 83.000 bruto. Als uw jaarsalaris hoger is dan € 83.000, is de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris. Wilt u de hoogte van uw transitievergoeding berekenen? Klik dan hier.

4. Hoe wordt een transitievergoeding berekend?

Vanaf 1 januari 2020 heeft u vanaf de eerste dag van uw arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding bij ontslag. De berekening van de transitievergoeding gaat als volgt:

U krijgt 1/3 maandsalaris per heel dienstjaar vanaf uw eerste werkdag; De transitievergoeding over het resterende deel van de arbeidsovereenkomst wordt berekend volgens de formule: (bruto salaris ontvangen over resterende deel arbeidsovereenkomst / bruto maandsalaris) x (1/3 bruto maandsalaris /12 )

Deze formule wordt ook gebruikt voor het berekenen van de transitievergoeding als de arbeidsovereenkomst korter dan een jaar heeft geduurd.

5. Binnen hoeveel tijd kan Claimworks mijn vergoeding claimen

Na einde dienstverband kan je tot 3 maanden jouw claim via Claim Works laten verwerken.

6. Waarom zou ik jullie inschakelen?

Meestal kunt u een ingewikkelde procedure voorkomen door Claim Works een brief naar de ex-werkgever te laten sturen waarin Claim Works namens u de transitievergoeding claimt. Voor Claim Works zijn deze procedures dagelijkse werkzaamheden en zijn we volledig ingericht om dergelijke trajecten te doorlopen. Vaak vinden oud-werknemers het onprettig om dergelijke zaken met oud werkgevers te bespreken en kan het leiden tot vervelende situaties. Claim Works behandeld de procedure zakelijk en professioneel wat meestal tot maximaal resultaat voor de ex-werknemer leidt. Wilt u uw transitievergoeding via Claim Works claimen? Klik dan hier.

7. Kunnen jullie ook procederen in de rechtbank?

Indien een ex-werkgever blijft verzuimen een rechtmatige transitievergoeding uit te betalen kan Claim Works namens u een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Dit doet Claim Works pas na overleg met u. We hebben een vast team van advocaten voor dergelijke procedures. Echter komt het niet vaak tot een daadwerkelijke rechtsgang. Meestal is de sommatie van Claim Works voldoende om de ex-werkgever te overtuigen de transitievergoeding uit te betalen.

8. Wat is belangrijk om te weten?

Over de uit te keren transitievergoeding dient een succes-fee van 17,5% en belasting betaald te worden. Vanaf 2020 zijn er 2 belastingschijven, een lage en een hoge. Het hoge belastingpercentage van 49,5% geldt vanaf €68.507 inkomen en hoger. Blijft u met uw inkomen + transitievergoeding onder €68.507, dan betaalt u 37,35% belasting over de transitievergoeding. Feit is dat u altijd geld ontvangt waar u waarschijnlijk niet op had gerekend, mooi meegenomen dus!

Wie zijn wij?

Helaas zijn er teveel situaties waarbij (ex)werknemers niet krijgen waar ze wel recht op hebben en dat kan zo niet langer! Daarom zijn we in 2020 van start gegaan met Claim Works! Het team van Claim Works bestaat uit medewerkers met jarenlange ervaring in de (juridisch)zakelijke dienstverlening. Daarnaast hebben we een vast team advocaten klaar staan voor meer complexere zaken. Ons team staat iedere werkdag voor u klaar om maximale ondersteuning te bieden bij uw claim. Gelukkig blijken we hierin succesvol en kunnen we inmiddels met trots onze missie uitdragen: Get what you deserve!

Onze missie

Claim Works B.V. claimt onaangeroerde gelden voor derden. Met andere woorden, we zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans is transitievergoeding een vast loonbestanddeel geworden. Helaas krijgen niet alle (ex)werknemers de transitievergoeding waar ze wel recht op hebben. Dat is onrecht waar Claim Works zich graag voor inzet. Onze missie is niet voor niets; Get what you deserve!

Berekenen of jij ook recht hebt op
een transitievergoeding?

Op No Cure No Pay basis helpen wij de maximale transitievergoeding te claimen bij jouw ex-werkgever. Bereken direct via de website jouw potentiële transitievergoeding!
Claim nu je transitievergoeding